Трябва да направим нова наказателна стратегия, която да модернизира борбата с

...
Трябва да направим нова наказателна стратегия, която да модернизира борбата с
Коментари Харесай

Екатерина Михайлова: Бих очаквала повече от десницата

„ Трябва да създадем нова наказателна тактика, която да модернизира битката с престъпността. Да създадем последващи стъпки за ново законодателство. От години се приказва за новия Наказателен кодекс. Сигурно няма да го доживея. Дано не стане по този начин. Трябва да се случат измененията във всички препоръки, да има по-висока отчетност от прокуратурата, само че това става с хора. Имам вяра към парламентарната комисия, само че не можем да разчитаме на завареното в структурата на правосъдната власт. Парламентарната комисия за Мартин Божанов-Нотариуса би трябвало да влезе силово и да се събере информация без пукнатини. Трудно ще стане “.

Това сподели в предаването „ Лице в лице “ по bTV проф. Екатерина Михайлова, конституционалист и академични учител.

„ По самите времеви написания на Конституцията новите хора ще се появят в края на тази година. Гражданското общество може да оказва напън, само че без институционална поддръжка не може да се оправи “, акцентира тя.

„ В държанието на двете водещи сили няма смисъл. Единствената логичност е в това сега да се опитат да се нареждат и в идващото ръководство да получат по-стабилни позиции. Не споделям повече, а по-стабилни “.

 „ Логиката е мъчно обяснима, а от сутринта до вечерта позициите се сменят. Разговорът, който водят между тях, не стига до хората. Зрителят не го интересува дали е меморандум, или съглашение. До хората стига, че има спор кой и по какъв начин да раздели властта “, добави тя.

„ Смисълът е да има надзор, да има механизми, само че и да няма ограничавания, да се търсят и хора, препоръчани от опозицията. Въпросът е, че би трябвало и опозицията да се намеси, тъй като никой няма да ѝ обърне внимание, в случай че тя бездейства “, уточни Михайлова

„ Силата на политиците постоянно е била да намерят решение в сложна обстановка. В името на това да се вършат промени могат да се вършат стъпки. През 1997 година се търсеше национално единодушие, с цел да тръгнат промените от десницата сме търсели тази поддръжка. Преди 9 месеца бяхме в невъзможност и мислехме, че отново отиваме на избори. Бих очаквала повече от тези, на които като хрумвания съчувствува – от десницата. Хитрините, заиграванията ги има в политиката, само че въпросът е да не се губи посоката и да се извеждат задачите. Не ми се ще да разясня от време на време махленския скандал “, сподели още тя.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР